Osallistujan odotukset: Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio

Julkaisemme vanharaumasprintti.fi-sivustolla Rauman sprinttisuunnistusviikonlopun osallistujien odotuksia ennen h-hetken koittamista.

Tällä kertaa kattavan haastattelun antaa Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio, joka osallistuu SM-sprinttiviestissä Kirkkonummen Lynxin joukkueessa sarjaan H/D55.

Mitä odotuksia sinulla on sunnuntain SM-sprinttiviestistä?

– Sprinttiviesti on niin uusi kilpailumuoto, että ylipäätänsä minulla on vasta yksi kokemus tästä kilpailumuodosta viime viikolta Uudenmaan AM-sprinttiviestistä. Mielestäni sprinttiviesti on erittäin tervetullut ja vauhdikas kilpailumuoto suunnistuksen kilpailukalenteriin. Pidän myös erittäin hyvänä, että tässä kilpailumuodossa suunnistetaan sekajoukkueissa, joissa on sekä miehiä että naisia. Tämä tuo osaltaan yllätyksellisyyttä kilpailuun. Uskon, että tästä kilpailumuodosta kasvaa vuosi vuodelta yhä harrastetumpi kilpailumuoto. Jatkossa olisi tärkeää lisätä SM-sprinttiviestiin uusia ikäsarjoja ja näin kasvattaa tapahtumaa.

– Vanha Rauma luo ainutlaatuisen ympäristön SM-sprinttiviestiin ja edellyttää menestyjiltä paitsi vauhdikasta suunnistusta, myös tarkkaa kartanlukua ja oivaltavaa reitinvalintaa. Hyvä suorituksenhallinta on menetyksen avain kisassa.

– Odotan omalta osaltani mielenkiinnolla viikonlopun kisaa ja tietysti pyrimme joukkueeni kanssa D/H55-sarjassa mahdollisimman hyvään suoritukseen. Omalta osaltani tavoittelen mahdollisimman virheetöntä suoritusta Vanhan Rauman kaduilla ja piha-alueilla.

Mitä mieltä olet Olympiakomitean puheenjohtajana Rauman sprinttiviikonlopusta?

– Viikonloppuun on mielestäni hienosti kerätty varsinainen urbaanin suunnistuksen superviikonloppu, koska Raumalla kisataan SM-sprinttiviestin lisäksi paitsi Suomen huippujen henkilökohtainen näyttökilpailu niin myös suurelle yleisölle avoin suunnistustapahtuma, jossa kuka tahansa voi mennä testaamaan suunnistustaitojaan Vanhan Rauman UNESCO-maailmaperintökohteessa. Mielestäni juuri näin pitää tapahtumia järjestää: samana päivänä voi sekä seurata suunnistushuippujen taistelua mestaruusmitaleista että myös mennä itse kuntoilemaan suunnistuksen parissa.

– Elinvoimainen seuratoiminta on suomalaisen urheilun ja liikunnan sydän. Ilman elinvoimaista seuratoimintaa ja kilpailun järjestäjinä toimivien vapaaehtoisten uskomattoman suurta talkoopanosta tämäkään tilaisuus ei olisi mahdollinen. Haluankin lämpimästi kiittää Rasti-Lukkoa ja kaikkia superviikonlopun järjestämiseen osallistuvia vapaaehtoistyöntekijöitä teidän arvokkaasta työstänne suomalaisen suunnistuksen ja kansalaisten liikkumisen edistämiseksi.

Rasti-Lukko ja koko yli 160-henkinen talkoolaisjoukko kiittää Timo Ritakalliota lämpimistä sanoista ja toivottaa hänet tervetulleeksi Raumalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *