Osallistujan odotukset: Rauman Lukon jääkiekkojoukkueen Ville Petman, Mikko Petman & Vili Laitinen

Ville Petmanilla, Mikko Petmanilla ja Vili Laitisella ei ole mitään kokemuksia kaupunkisuunnistuksesta. Kuva: Rasti-Lukko

Julkaisemme vanharaumasprintti.fi-sivustolla Rauman sprinttisuunnistusviikonlopun osallistujien odotuksia ennen h-hetken koittamista.

Tällä kertaa vuorossa on jääkiekkoilijakolmikko Rauman Lukon liigajoukkueesta: 19-vuotias Ville Petman, 18-vuotias Mikko Petman ja 19-vuotias Vili Laitinen.

Nuorten miesten odotukset poikkeavat useimmista muista haastateltavista, sillä he eivät oikeastaan tiedä, mitä odottaa. Petmanin veljekset ja Laitinen ovat osallistumassa Vanha Rauma Sprinttiin sunnuntaina.

Mitä odotuksia teillä on sunnuntaista?

Vili: Emme me oikeastaan tiedä mitään siitä.

Ville: Emme olleet kuulleetkaan tästä tapahtumasta aiemmin.

Milloin olette viimeksi suunnistaneet?

Mikko: Varmaan joskus yläasteella…

Ville: On siitä jokunen vuosi vierähtänyt, joo.

Varmaan kävitte jossain metsässä rämpimässä?

Vili: Joo, ei tämä kaupunkisuunnistus ole yhtään tuttua.

Onko niistä kerroista huonoja tai hyviä muistoja?

Mikko: No sen muistan, että yllättävän hyvin meni, ei se nyt niin vaikeata ollut.

Tämän jälkeen pojille kerrotaan hieman lisää tapahtumasta. Sen jälkeen kysytään uudestaan: mitä odotuksia teillä on sunnuntaista?

Vili: Toivotaan, että perille päästään, ja kaikilta rasteilta löytyy merkintä.

Mikko: Olen nähnyt joskus televisiosta sprinttisuunnistusta, mutta ei ole henkilökohtaisia kokemuksia siitä. En kyllä tiedä, millä tavalla siellä pitäisi juosta.

Vanha Rauma Sprintissä kaikille kokemattomille suunnistajille lyhyen opetustuokion pitää Marika Teini. Onko tuttu nimi teille?

Ville: Eikö hän ole SM-kisoissa ainakin käynyt…

On toki, ja Marika Teini on myös muun muassa Euroopan mestari keskimatkalta viime vuodelta ja kolme MM-mitaliakin löytyy.

Haastattelun päätteeksi pojat vielä kysyvät, että kuinka kauan 3,9 kilometrin sprinttisuunnistusradalla menee aikaa. Haastattelija arvioi, että maailman huipuilla menisi ehkä 14 minuuttia.

Ville: No meillä menee sitten 12!

Haastattelija: Teillä menee ehkä se puolisen tuntia…

Marika Teinin ennakkovinkki Raumalla asuville Lukko-pelaajille ja muillekin raumalaisille saattaa hieman höllentää paineita – tai mahdollisesti lisätä:

– Vanhassa Raumassa suunnistustaidon puutetta voi vähän paikata hyvällä paikallistuntemuksella, ainakin jos vauhti pysyy maltillisena, Rasti-Lukkoakin uransa aikana edustanut Marika ohjeistaa.

Rasti-Lukko toivottaa Lukon pelaajat lämpimästi tervetulleiksi sunnuntain Vanha Rauma Sprinttiin. Toivottavasti suunnistus on sen jälkeen astetta tutumpi laji, ja suorituksen jälkeen voi olla hymyssä suin! Toivottavasti myös haastattelijan aika-arvio lyödään sileäksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *